E-commerce is ondertussen al enkele jaren ingeburgerd. We kunnen ons zelfs bijna niet meer voorstellen dat een fysieke winkel geen webshop heeft. Iedereen heeft wel al eens iets online gekocht tegenwoordig. Als ondernemer in de e-commerce moet je rekening houden met een grote verscheidenheid aan regels. Denk aan het consumentenrecht, privacywetgeving en reclamerecht. Wij adviseren je graag over huidige én toekomstige regelgeving en helpen je graag verder om jouw webshop of website juridisch op orde te krijgen. Zo voorkom je conflicten achteraf en verlies je geen omzet of klanten door juridische fouten of onvolkomenheden. Kijk hieronder wat wij voor jou kunnen doen en lees meer over wetgeving voor webshops in onze blog.

Juridische zekerheid? We helpen je graag vooruit.


Deze klanten deden al beroep op deJuristen voor de redactie van hun juridische documenten:


Onze diensten:

  • Het opstellen en beoordelen van algemene voorwaarden of gebruiksvoorwaarden, privacy- en cookiebeleid en disclaimers;
  • Het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van contracten (licentie-, distributie-, SLA);
  • Een juridische scan van de digitale onderneming of het online platform;
  • Conflictbemiddeling.

Meer in detail

PrijspakkettenInleidingKwaliteitslabelVoorwaarden?PrivacyDisclaimer

Afhankelijk van de grootte van jouw e-commerce project zijn er drie mogelijkheden en drie prijspakketten. Hieronder vind je de mogelijkheden, wat is inbegrepen en hoe je het kunt bestellen. Er bestaat voor elk pakket ook de mogelijkheid om de optie ‘regelmatig trimmen’ te bestellen. Deze optie zorgt ervoor dat wij jouw documenten altijd up-to-date houden. Zodra er relevante nieuwe wetgeving komt, passen wij je documenten aan conform de nieuwe regels, zo hoef je, ook lange tijd nadat je de originele documenten hebt besteld, je geen zorgen te maken.

Prijspakketten:

Ook jaarlijks up-to-date blijven?
AV-2-trimming

Nieuwsgierig? Is je honger naar informatie niet gestild met bovenstaande informatie? Geen probleem. In de tabbladen hiernaast kun je nog meer lezen over algemene voorwaarden, privacy statement, disclaimer en meer. Ook meer informatie over onze prijzen kun je hier terugvinden. Nog altijd niet gevonden wat je zoekt? Neem gewoon contact met ons op via 085-888 3900 of het contactformulier.

deJuristen voert een juridische scan uit van je webwinkel of website en controleert daarbij of jouw website voldoet aan de Wet bescherming persoonsgegevens, de rechten van de consument bij koop op afstand en elektronische overeenkomsten, de algemene- en privacyvoorwaarden, het cookiebeleid, et cetera. De prijs van deze juridische scan varieert: wil je enkel een controle van je webshop of website (je hebt bijvoorbeeld al algemene voorwaarden, een privacystatement, …) of dienen deze documenten nog op maat te worden opgemaakt? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Algemene voorwaarden en privacyvoorwaarden zijn een must bij het oprichten van een webshop. Vaak verloopt het opstellen van deze algemene voorwaarden niet zo soepel of wordt het vergeten. Jammer, want naast het feit dat de wet bepaalde zaken voorschrijft is bijvoorbeeld ook het uitsluiten van bijvoorbeeld aansprakelijkheden een serieuze zaak. deJuristen onderzoekt je persoonlijke webshop situatie en schrijft passende algemene- en privacy voorwaarden. Twijfel je over de geldigheid van je huidige voorwaarden? Ook hiervoor kun je bij deJuristen terecht. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ondernemingen maken vaak gebruik van algemene voorwaarden om overeenkomsten met de wederpartij nader inhoud te geven. Dit is niet anders wanneer zij gebruik maken van de mogelijkheid om de overeenkomsten op elektronische wijze te sluiten. Algemene voorwaarden zijn voorwaarden, die voor meerdere overeenkomsten kunnen worden gebruikt. Let wel op, want je kunt niet zomaar alles uit je algemene voorwaarden te gelden maken. Er mogen bijvoorbeeld geen voor de wederpartij onredelijk bezwarende voorwaarden in opgenomen zijn. Algemene voorwaarden kunnen aansprakelijkheid regelen, maar ook wie een opdracht zal uitvoeren, hoe omgegaan zal worden met gegevens die je achterlaat bij een bezoek aan een website en wat je precies mag doen met de inhoud van bepaalde online publicaties (teksten, foto’s, etc).

Bij algemene voorwaarden die gelden op websites is het van belang dat deze voorwaarden op een toegankelijke en herkenbare wijze kunnen worden geraadpleegd (vindbaar op elke pagina, akkoordverklaring voorafgaand aan de aankoop, et cetera). Algemene voorwaarden kopiëren van andere websites is niet alleen in strijd met het auteursrecht, maar kopiëren is daarnaast ook gewoon een slecht idee: op het eerste gezicht kan men in een vergelijkbare of identieke situatie verkeren (men biedt bijvoorbeeld dezelfde diensten aan), vaak zijn de essentiële nuances net anders. Voor degelijke juridische bescherming dien je dan ook de algemene voorwaarden op maat te laten maken. Voor vragen rond het opstellen van algemene voorwaarden en/of privacyvoorwaarden en de toepasselijke tarieven, neem gerust contact met ons op.

Privacy wordt een steeds grotere zorg van consumenten. De vraag welke bedrijven op welke manier omgaan met vaak gevoelige informatie is een vraag die veel e-consumenten bezighoudt. Indien je als webshop niet precies aangeeft hoe je informatie verzamelt en met welke doeleinden dit precies gebeurt, kan dit leiden tot ernstige reputatieschade, om nog maar te zwijgen van de eventuele juridische consequenties Neem daarom vooraf maatregelen en laat je privacyverklaring (privacystatement) op maat ontwerpen.

In een disclaimer regel je vaak kort je aansprakelijkheid rond de inhoud, links of ander materiaal op je webshop of website. Ook schrijf je er vaak in op dat je altijd het recht hebt om wijzigingen en correcties door te voeren, en dat je content mag verwijderen. Daarnaast wordt er in een disclaimer ook vaak verwezen naar relevante intellectuele eigendomsrechten, al dan niet met verwijzing naar depots en e.d. Een disclaimer is vaak een standaarddocument.